Yatak Odası Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

19 Haziran 2015 Cuma



Daha önceki yazılarımızda evimize mobilya alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sizlere aktarmaya çalışmıştık. Bu tip konularda her zaman altını çizdiğimiz bir madde var. Evinize mobilya almadan önce mutlaka araştırma yapın. Bu yazımızda sizlere yatak odası takımı alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız.
Günün stresini ve yorgunluğunu atacağımızı düşünürsek, yatak odası seçimi oldukça önemli. Yatak odası takımı seçimini etkileyen faktörlerle başlayalım. Odanızın büyüklüğü, şekli ve elbiselerinizin çokluğu ya da azlığı yatak odası takımı seçiminizi etkileyecektir. Eğer küçük bir odaya sahipseniz, bu odaya alacağınız büyük ebatlardaki bir yatak odası takımı sizi ilerleyen zamanda rahatsız edecektir. İlk kural olarak şunu belirleyebiliriz, yatak odası takımı modeline göre değil, odanızın ebatına göre seçim yapınız. Odanın kare ya da kareye yakın ebatlarda olması kullanış açısından çok büyük avantaja sahiptir.
Odanızın ebatlarına göre mobilya almaya karar verdiyseniz, sıradaki önemli nokta mobilyaların fonksiyonel oluşu ile alakalı. Yatak odası takımına ait dolap içi genişliği, dolapta bulunan özel pantalonluk sistemi, dolap kapısının raylı sisteme sahip olması kullanış ve kolaylık açısından faydalı olduğu gibi düzen açısından da büyük öneme sahiptir. Dolabın aynalı olmasıda ufak bir detay gibi gözüksede pratiklik açısından önemlidir. Yine karyolanın bazalı olması, şifonyer ve komodinlerin çekmece sayısı bu sebeple önemlidir. Yatak odası takımında bulunan bütün parçalarındaki çekmecelerde, stop ray sistem olmasına dikkat etmeniz gerekir. Sert kapamayı engelleyen bu sistem sayesinde mobilyalarınızı daha uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Teknik açıdan incelediğimizde en önemli iki özellik bunlar. Fakat bunlar yeterli mi? Tabi ki hayır. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, yatak odası günün yorgunluğunu atacağımız yer olduğu için direk olarak uykumuza etki edecektir. Bu sebeple huzurlu bir uyku uyumak için, kendi zevklerimize göre sade bir biçimde dizayn etmemiz gerekiyor.
Yatak odası takımı seçiminde en önemli faktörlerden bir tanesi de mobilyanın dayanıklılığı. Bu sebeple herşeyi göz önünde bulundurarak, herhangi bir sorunda ürününün arkasında durabilen güvenilir firmaları tercih etmeniz gerekmektedir. Kalite ve fiyat dengesini de iyi araştırarak, hem evinize hem de cebinize katkıda bulunabilirsiniz.
Kaliteli Mobilya denilince akla gelen Kargılı Mobilya'nın bir önceki yazısı Trend Mutfak Masa Setlerini okumak için tıklayınız.

0 yorum :

Yorum Gönder