Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

5 Şubat 2015 Perşembe

 

Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Salonlarımızın vazgeçilmez eşyalarından koltuk takımlarının evlerimizde önemli bir yeri vardır. Hem evin genel tasarımını etkileyen hem de direkt olarak konforumuzu sağlayan koltuk takımlarında seçim yaparken bazı püf noktalar vardır. Peki koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Bu yazımızda genel olarak mobilya ve koltuk takımı seçiminde önemli donelere değineceğiz.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Koltuk takımı alırken, bu eşyayı uzun süre kullanacağımızı düşünerek ihtiyaca yönelik seçimler yapmamızda fayda var. Eviniz küçük ise yataklı koltuk takımları sizler için daha fonksiyonel ve kullanışlı olacaktır. Genel olarak günümüzde hepimiz yoğun tempoda çalışıyoruz ve evimize döndüğümüzde iyi ve rahat bir zaman geçirmeyi istiyoruz. Dinlenebilmek ve bir sonraki güne enerjik başlamak için konforlu koltuk takımlarına yönelmek doğru bir seçim olacaktır. Kendi ihtiyaçlarınızı gözden geçirip, koltuk takımını bu ihtiyaçlar doğrultusunda seçmek uzun vadede sizlere fayda sağlayacaktır.

Tasarıma Önem Verin

Seçeceğimiz koltuk takımı ihtiyaçlarımıza cevap veren nitelikte ve rahat olması gerektiğini söylemiştik. Bu kriterlerin yanında kesinlikle göze hoş gelen ve tarzınıza uygun modellerin tercih edilmesi gerekiyor. Hem diğer mobilyalarla uyumu hem de koltuk takımının kendi tasarımı konusunda detaylı düşünüp, iyi kararlar vermelisiniz. Mobilya mağazasında çok güzel, göze hoş gelen bir koltuk takımı görebilir ve onu almak isteyebilirsiniz ancak o koltuk takımının evinize uygun olup olmadığını iyice düşünüp tartmalısınız. Bir bütün olarak düşünmeli ve ani kararlar almamalısınız.

Kalite Vazgeçilmezdir

Evet koltuk takımı seçiminde önemli iki etkeni iç içe işleyeceğiz. Uygun fiyata, kaliteli mobilya. Hepimiz bunu ararız. Koltuk takımı alırken kalitesine kesinlikle önem vermeliyiz. Koltuk takımının hangi malzemelerden üretildiğini ve kumaş özelliklerini araştırın. Sizinle iletişime geçen müşteri temsilcisinden beğendiğiniz koltuk takımıyla ilgili detaylı bilgiler isteyin.

Piyasa Araştırması Yapın

Teknolojinin hayatımızın büyük bir parçası haline geldiği günümüzde bilmediğimiz konular hakkında çok kıza zamanda gerekli bilgiler edinebiliyoruz. Evet google sayesinde herşeye ulaşabiliyoruz. Koltuk takımı seçmeden önce gerek internetten gerekse mobilya mağazalarını dolaşarak fiyat araştırması yapabiliriz. Böylece birebir aynı koltuk takımı ya da benzer iki koltuk takımı modeli arasında fiyat farkını görebilir, bütçemize en uygun seçimi yapabiliriz.
Yukarıdaki özelliklere dikkat ederek eviniz için koltuk takımı seçiminde daha sağlıklı kararlar alabilirsiniz. Bir önceki yazımız olan 2015 Mobilya Modelleri yazımızı okuyabilir ve trend koltuk takımları ve mobilyalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder