KALİTELİ BİR UYKU İÇİN YATAK ODASI DEKORASYONU VE YATAK ODASI SEÇİMİ

28 Mayıs 2014 Çarşamba

 
Kaliteli bir uyku için yatak odası seçimleri

KALİTELİ BİR UYKU İÇİN YATAK ODASI DEKORASYONU VE YATAK ODASI SEÇİMİ

Uyku düzeni ve kaliteli uyku hayatımızda çok büyük bir öneme sahiptir. Uyku problemleriniz varsa, bağışıklık sisteminiz hassaslaşarak bir çok hastalığa neden olabilir. Uyku düzenini bozan kaliteli iyi bir uykuyu engelleyen bir çok faktör vardır. Bunlardan bazıları yatak odanızın dekorasyonu ve yatak odası seçimidir.

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır ?

  • Öncelikle yatak odanızın duvarları pastel renkte olmalıdır. Pastel renklerin rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkisi vardır.
  • Odanızın iyi havalandırılması gerekir. Yeterince havalandırılmamış bir yatak odasında alınıcak uyku kalitesiz olacaktır
  • Yatak odası güzel ve hoş bir kokuya bürünmelidir. Papatya ve lavanta kokuları tavsiye edilen kokulardandır.
  • Yatak odasında gereksiz, göz yoran eşyalardan kaçının. Mümkün olduğunca sade ve ihtiyacınız olan eşyaları ve aksesuarları kullanmaya gayret edin
  • Yatak odasında genel olarak düz ve sade renklere ağırlık vermeniz, dinlendiricilik açısından etkili olacaktır.
  • Yatak odasında elektronik eşyalar ( cep telefonu, tablet, pc vb.) bulundurmamanız uyku düzeni ve genel olarak sağlığınız açısından önemlidir. Bu tür cihazların yaydıkları elektronik dalgalar sizi olumsuz etkileyecektir.
  • Yatak Odası Seçimi Nasıl Olmalıdır ?

    Yatak odası seçimi yaparken kesinlikle odanızın büyüklüğüne göre seçim yapmalısınız. Küçük bir odaya alacağınız büyük bir yatak odası takımı ilk başlarda güzel gelsede bir süre sonra kullanışlı olmadığını anladığınızda sizi pişman edecektir. Yatak odası seçimi yaparken tarzınıza uygun modeli seçmeye özen gösterin. Modern yatak odası takımı, avangarde yatak odası takımı ve country yatak odası takımı modellerinden size en uygun olanı seçmelisiniz. Yatak odasının konforu kadar, trend olmasına da özen gösterin. 2014 yatak odası takımı modellerinden örnek verecek olursak canlı renklere hakim bir yatak odası takımı alabilirsiniz.
    Kaliteli ve güzel bir uyku hepimizin ihtiyacı. 
    Kaynak : Kargılı Mobilya

0 yorum :

Yorum Gönder